PostIT poštanski paketomat

Dizajner: Karlo Babić
© by EUROmodul design studio
Materijali: pocinkovani čelik
sigurnosno staklo
aluminijum
Ostalo: poštanske pregrade
bankomat
vendomat, reklamne vitrine

PostIT poštanski paketomat je kiosk višenamenskog sadržaja koji se sastoji od sledećih osnovnih elemenata:

  • reklamna krovna kapa sa sve četiri strane osvetljena fluo pozadinskom rasvetom.
  • nadstrešnica 5+5 mm kaljeno sigurnosno staklo sa print folijom koja ima do 70% sprečavanja  prodora sunčeve svetlosti. konstrukcija nadstrešnice u sebi sadrži dekorativnu LED rasvetu.
  • self service poštanski kiosk omogućava slanje i primanje poštanskih pošiljki i korišćenje posebnih poštanskih pregrada 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, svim danima u godini. Svaki poštanska pregrada ima zaseban ključ koji koristi njegov vlasnik.
  • reklamne vitrine City light Backlight osvetljena sa ROTO sistemom izmene plakata (do 3 plakata)
  • bankomat non-stop 24/7. kiosk omogućuje smeštanje različitih tipova bankomata, različitih veličina i sistema sa prednjim ili zadnjim punjenjem novčanica.
  • vendomat non-stop 24/7. vendomat je uređaj koji se može koristiti za različite namene: pića, jednostavne obroke (sendviče), slatkiše, sladoled i slično.

Kiosk karakteriše kvadratni dizajn sa istaknutim, osvetljenim elementima. Konstrukcija je napravljena od čeličnih pocinkovanih profila sa ispunom od poliuretanskih panela i metalnim kasetama u odgovarajućoj boji po želji naručioca. Unutrašnja oprema kioska obuhvata statički proračunate elemente sa podom, zidovima i krovom. Elektroinstalacija se radi prema zahtevima svih ugrađenih elemenata i aparata.

Projektovan u EMDS kao monumentalni urbani element

Post IT Kiosk je projektovan u EUROmodul Design Studiju kao monumentalni urbani element koji se postavlja u centar ili predgrađe. Svojom funkcionalnošću i intuitivnošću formira sadržajnost mikrolokacije, valorizira je i brendira.
Kao predložen, kiosk ne zahteva radnika već samo povremeno pražnjenje i punjenje od strane poštanskih radnika, uz održavanje ostalih višenamenskih komponenti.

 

Youtube video

KIOSCI (14 модела)