EUROmodul kiosci za štampu – trafike

Euromodul se bavi proizvodnjom kiosaka svih vrsta i namena preko 20 godina, i naši kiosci se mogu videti na ulicama i trgovima širom Evrope. Naše bogato iskustvo omogućava nam da budemo fleksibilni u proizvodnom i projektnom procesu i na taj načim omogućimo primenu individualnih zahteva i rešenja.

Naš jedinstven dizajn, visok kvalitet materijala i proizvodnja po zahtevu (custom made) jesu ono što nas izdvaja. Kiosci za štampu se najčešće koriste za prodaju stampe i osveženja, a takođe mogu predstavljati i prodavnicu suvenira i sl.

Ukoliko ste zainteresovani za neki od naših standardnih modela ili imate poseban zahtev za izradu kioska po meri, pošaljite nam upit!

MODEL 2600

PATENTIRAN I ZAŠTIĆEN DIZAJN

Opis

Zaobljene linije, korišćenje kombinacije toplih i hladnih materijala (inox – hladni materijal, fasadni laminati sa uzorkom drveta – topli materijal) Površine se popunjavaju sa reklamim vitrinama čime se bolje iskorišćavaju i vizualno nadopunjuju.

Bočne strane kioska mogu imati City Light osvetljene vitrine za oglašavanje, spoljne, ugradne rashladne vitrine za prodaju pića (kao Coca Cola), ugradne rashladne vitrine (kao Frikom), mogućnost ugradnje bankomata i slično

Konstrukcija

Čelik pocinkovani plastificirani u boji antracit /RAL 7016 ili po želji) sa detaljima inox / aluminijum.

Ispune

Poliuretanski panel, ravni, 40 mm

Otvori i ostakljenje

Aluminijumska bravarija, ISO staklo 4-12-4

Dimenzije

Tri standardne dimenzije ,opciona varijanta po želji kupca.

Visina

Standardno unutrašnja visina 2,4 m opciono po želji kupca.

Oprema

Individualno po želji kupca; noge za nivelisanje na lokaciji, vanjski – unutarnji pult, stakleni zidovi, nadstrešnica, tenda, rolo,keramika na podu

Montaža

Na ravnu betonsku podlogu u skaldu sa dokumentacijom proizvođača; priprema se spoj elektro instalacije odnosno telefonskog ili mrežnog priključka ili vodoinstalacije i kanalizacije ukoliko za to postoji potreba.

Dimenzije: Tri standardne dimenzije opciona varijanta po želji kupca
Materijali: Pocinkovani čelik u boji antracit (RAL 7016 odnosno druga boja po izboru) ili inox AISI 304 / 316

MODEL 3200

Proizvodnja ekskluzivno za ‚Tisak‘ d.d i izvoz

Opis

Kiosk namenjen uglavnom prodaji štampe, napravljen da se povećaju prodajne površine sa izložbenim vitrinama, frižiderima, reklamnim vitrinama itd.

Dimenzije

Dužina 3,8 – 5,2 m, širina 2,3 – 2,6 m tlocrtno. Krovna kapa nalazi se izvan navedenih okvira. Vanjska visina svih tipova iznosi 3 m, a unutrašnja visina približno 2,8 m. Uopšteno, svaki kiosk izrađuje se po narudžbini i želji kupca, odnosno u zavisnosti od lokacije postavljanja.

Opširnije

krov 2,5 kN/m2 ,pod 2,5 kN/m2 ,zidovi 2,0 kN/m2

Konstrukcija

Nosivi i dekorativni okviri izrađeni od čeličnih toplo pocinkovanih hladnooblikovanih profila u debljinama 2-3 mm. Vanjske zidne obloge od pocinkovanih limova debljine 1,5 mm. Svi spojevi okvira, i spojevi limova i okvira međusobno su zavareni i zaštićeni cink premazom. Vidljivi okviri i limovi završno obojeni shop primerom i poliuretanskom dvokomponentom antracit bojom.

Otvori

Krila ulaznih vrata, vrata za noćnu dostavu izložbenih i reklamnih vitrina izrađena su od estrudiranog aluminijuma, bez termičkog mosta. Aluminijum je u boji antracit. Sva ostakljenja izvode se staklom 5 mm. Krila su opremljena bravicama i ‘makazama’ za otvaranje spolja. Krila se vešaju na čelični ‘okvir’ u sastavu fasade sa aluminijumskim šarnirima. Veliki otvor pulta zatvara se čeličnim roloom bojenim spolja, u boji kao konstrukcija. Rolo se zaključava spolja katancem na ručku roloa, a iznutra blokadnom polugom iznad glave prodavca. Podiže se pomoću federnog namotaja-ručno. Vodilice i u sredini roloa inox. Rolo je ‘otvoren’ iznad pulta zbog servisiranja.

Vrata

Ulazna, kao protivprovalana vrata, zaključavaju se posebnom bravom u tri tačke, uz šarnire ugrađena su tri protivprovalna ‘klina’, na vratima uške sa katancem.

Reklamne vitrine

Izložbene i reklamne vitrine ugrađene u fasadu razlikuju se po opremljenosti,.

Izložbene vitrine

Okretno-zaokretne, izložbene-prodajne vitrine opremljene su nosačima izložaka.

Reklamna krovna kapa

Visine 45 cm izlazi izvan fasada kioska za 30 cm sa svih strana kioska.

Niše za smeštaj frižidera

Izrađuju se prema dimezijama visokog hladnjaka, moguće je postavlajnje jednog, dva hladnjaka na spoljnom zidu ili unutrašnjeg hladnjaka.

Tenda

U dužini krovne kape ispod kape, sa izbačajem 1,5 m.

Klimatizer

Jačina 2,5 kW. Vanjska jedinica smeštena je u kiosku.

Elektroinstalacija kioska

Elektroinstalacije se izvode prema Evropskim propisima. Elektro oprema se sastoji od razvodne ploče s osiguračima i FID sklopkom, 8 do 10 utičnica, rasvetna flourescentna tela u pultu 1 x 36 W, 2 kom i na stropu kioska 2 x 36 2 kom

Unutrašnja oprema

Pretežno izrađena od svetlo sivog iverala 19 mm u kombinaciji sa metalnim elementima. Pult u dužini prema tipu kioska, visina pulta 100 cm, ukupna dubina 42 cm, dve etaže. Ugrađen sanduk za noćnu dostavu dužine 100 cm u širini i visini kao pult. Dve ladice s bravicama na zaključavanje i daska za izvlačnje za pisanje. Iznad pulta stakleni zid od četiri stakla u vodilicama u visini do police iznad pulta. Police iznad pulta u dužini pulta. Sa unutarnje strane dve etaže, a sa vanjske strane izložbena ostakljena polica nakošena prema kupcima. Na ploču pulta postavljaju se impulsni stalci prema dužini pulta. Ispod srednjeg stakla kasa i otvor u pultu za prolaz električnog kabla. Bočni nosači štampe 90 x 65 cm sa leve i desne strane iznad vanjskog dela pulta, ostakljeni sa konzolama. Retropult – 8 etaža polja dubine 25 cm 7 polica za cigarete sa strana polica za cigarete – nosači sa blisterima. Nosači CD – napred iza roloa gde ne dolaze krila. Plitke police na zidu suprotno od vrata dubine 20 cm u 8 etaža iste kao na retropultu.

Dimenzije: Tri standardne dimenzije opciona varijanta po želji kupca
Materijali: Pocinkovani čelik u boji antracit (RAL 7016 odnosno druga boja po izboru)

MODEL 3300

Opis

Kiosk namenjen uglavnom prodaji štampe, izrađen da se povećaju prodajne površine sa izložbenim vitrinama, frižiderima, reklamnim vitrinama itd.

Dimenzije

Dužina 3,6 – 4,8 m, širina 2,45 – 3,15 m. Vanjska visina svih tipova iznosi 3 m, a unutrašnja visina približno 2,4 m. Opširnije, svaki kiosk izrađuje se po narudžbini i želji naručioca odnosno u zavisnosti od lokacije .

Opširnije

krov 2,5 kN/m2 pod 2,5 kN/m2 ,zidovi 2,0 kN/m2

Konstrukcija

Nosivi i dekorativni okvir izrađeni ,od čeličnih toplo pocinkovanih ,hladnooblikovanih profila u debljinama 2-3 mm. Vanjske zidne obloge od pocinkovanih limova debljine 1,5 mm. Svi spojevi okvira i spojevi limova i okvira međusobno su zavareni i zaštićeni cink premazom. Vidljivi okviri i limovi završno obojeni shop primerom i poliuretanskom dvokomponentnom antracit bojom ili po narudžbini. Težina kioska iznosi približno: 1800 – 3000 kg

Struktura poda

Poliuretanski sendvič panel 40 mm ,obostrano pocinkovani i plastificiran lim
Laminatni vodootporni parket
Koeficijent toplotne provodljivosti iznosi približno K=0,38 cal/m2 h°C

Struktura kova – stropa

Poliuretanski sendvič panel debljine 40+40 mm sa donje vidljive strane pocinkovani lim belo
Plastificiran sa gornje strane korigovani 40 mm pocikovan i plastificiran lim u boji po izboru.
Koeficijent K=0,40 cal/m2 h°C
Voda s krova kroz ugaone stubove kioska
Strukruta fasada i zidova

Pocinkovani bojeni limovi spojeni, poliuretanski sendvič paneli 35 mm pocinkovani i plastificirani belo obostrano.
Spolja paneli, uvek je lim-vazdusni prostor ili staklo-zračni prostor pa koeficijent iznosi približno K=0,38 cal/m2 h°C

Otvori

Prednja strana kioska celom dužinom, zatvara se pocinkovanim roloom, obojenim u boju konstrukcije kioska. Rolo se podiže pomoću elektromotora i federnog namotaja – ručno. Elektomotor u zaljučanom stanju blokira otvaranje roloa i nije potrebno dodatno zaključavanje roloa. Vodilice i nased roloa su pocikovane i bojene u boju roloa. Za potrebe servisiranja skida se unutšnja obloga roloa i rolo je «otvoren» za servisiranje.

Vrata

Ulazna vrata izrađena kao protivprovalna,vrata svetlog otvora, visine 200 cm, širine 70 cm. Vratno krilo je ispunjeno poluretanskim panelom obostrano i bojena u boji konstrukcije.Vrata se zaključavaju posebnom bravom u tri tačke. Spolja na vrata postavljaju se uške na zaključavanje katancem. Vrata za noćnu dostavu štampe smeštena su na zadnjoj strani kioska i opremljena su posebnom bravicom.

Reklamne vitrine

Reklamne CL vitrine ugrađene su na fasadu kioska, primereno lokaciji. Okviri vitrina izrađeni su od posebnih aluminijskih profila i obojeni u boju kioska. Vitrine su opremljene sa po četiri rasvetna tela snage 58 W, sa pripadajućom opremom i akrilatnim nosačem plakata i magnetim pričvrsnicima plakata. Dimenzije reklamne vitrine prilagođene su standardima – plakatima 1.185 x 1.75 m.

Izložbene vitrine

Okretno – zaokretne, izložbeno – prodajne – vitrine i krila ugrađuju se sa prednje strane kioska iza roloa. U nišama ispred frizidera krila se protežu do poda a izvan niša,do visine izložbenog prostora nosača štampe. Opremljene su nosačima štampe koji se postavljaju na razmaku po visini od 6 cm. Nosači štampe opremljeni su staklenim držačima a vitrina je sa spoljene strane ostakljena staklom debljine 6 mm.

Reklamna krovna kapa

Visine 50 cm, opremljena je jednorednom rasvetom fluo svetiljkama 58. i 36 W,zavisno od pojedinih dimenzija kioska u dužini sa svih strana kioska. Sa prednje strane sve okolo postavljen je mlečni akrilat 4 mm bez prekida.

Niše za smeštaj frižidera

Izrađuju se prema dimenzijama standardnih frižidera. Niše za spoljni frižider dimenzija su svetlog otvora 80 x 205 cm i ugrađuju se sa prednje strane kioska iza rolo vrata 2 kom obostrano na kioscima dužine 4800 mm a 1 kom na jednu ili drugu stranu na ostalim kioscima.

Niše za frižider ventiliraju se (odvodi se topli vazduh) na način da se u podu i gornjoj zoni izvode ventilacioni otvor.

Dimenzije: Individualno ili EUROmodul standard
Materijali: Konstrukcija: pocinkovani ili bojeni čelik
Krov i zidovi: sendvič paneli sa ispunom od poliuretana ili mineralne vune
Podne obloge: laminat, keramika, pvc, protivklizni aluminijum
Ostalo: kompletno opremljene sanitarije (tuš, wc, pisoar)
klimatizacija, grejanje, LAN/TT mreža, video nadzor
ostalo po zahtevu kupca

DRIVE IN

Opis

DRIVE IN kiosk namenjen prodaji štampe i mešovite robe. Zaobljenih uglova sa velikim staklenim površinama nudi preglednost izloženih artikala i jednostavnost pri izboru kupovine.

Osmišljen da prati urbanu opremu gradova, jednostavnih linija i vrhunskih materijala izrade (inox),
savršen je primjer objekta visoke kvalitete i vrhunske funkcionalnosti.

Konstrukcija

Cinčani čelik bojen u RAL boju po izboru naručitelja ili INOX aisi 304/316

Ispune

kaljeno sigurnosno staklo

Visina

Standardno unutarrnja visina 2,4m opcionalno po želji naručitelja

Oprema

Individualno prema želji naručitelja;noge za niveliranje na lokaciji,vanjski – unutarnji pult, staklene stijene, nadstrešnica, tenda, rolo, keramika na podu, klima ( grijanje / hlađenje )

Montaža

Na ravnu betonsku podlogu sukladno detaljima proizvođača; priprema se spoj elektro instalacije odnosno telefonskog ili mrežnog priključka ili vodoinstalacije i kanalizacije ukoliko za to postoji potreba

Materijali: cinčani čelik bojen u RAL boju po izboru naručitelja ili INOX AISI 304 / 316
kaljeno sigurnosno staklo

PostIT

PostIT poštanski paketomat je kiosk višenamenskog sadržaja koji se sastoji od sledećih osnovnih elemenata:

  • reklamna krovna kapa sa sve četiri strane osvetljena fluo pozadinskom rasvetom.
  • nadstrešnica 5+5 mm kaljeno sigurnosno staklo sa print folijom koja ima do 70% sprečavanja prodora sunčeve svetlosti. konstrukcija nadstrešnice u sebi sadrži dekorativnu LED rasvetu.
  • self service poštanski kiosk omogućava slanje i primanje poštanskih pošiljki i korišćenje posebnih poštanskih pregrada 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji, svim danima u godini. Svaki poštanska pregrada ima zaseban ključ koji koristi njegov vlasnik.
  • reklamne vitrine City light Backlight osvetljena sa ROTO sistemom izmene plakata (do 3 plakata)
    bankomat non-stop 24/7. kiosk omogućuje smeštanje različitih tipova bankomata, različitih veličina i sistema sa prednjim ili zadnjim punjenjem novčanica.
  • vendomat non-stop 24/7. vendomat je uređaj koji se može koristiti za različite namene: pića, jednostavne obroke (sendviče), slatkiše, sladoled i slično.

Kiosk karakteriše kvadratni dizajn sa istaknutim, osvetljenim elementima. Konstrukcija je napravljena od čeličnih pocinkovanih profila sa ispunom od poliuretanskih panela i metalnim kasetama u odgovarajućoj boji po želji naručioca. Unutrašnja oprema kioska obuhvata statički proračunate elemente sa podom, zidovima i krovom. Elektroinstalacija se radi prema zahtevima svih ugrađenih elemenata i aparata.

Projektovan u EMDS kao monumentalni urbani element

Post IT Kiosk je projektovan u EUROmodul Design Studiju kao monumentalni urbani element koji se postavlja u centar ili predgrađe. Svojom funkcionalnošću i intuitivnošću formira sadržajnost mikrolokacije, valorizira je i brendira.

Kao predložen, kiosk ne zahteva radnika već samo povremeno pražnjenje i punjenje od strane poštanskih radnika, uz održavanje ostalih višenamenskih komponenti.

Materijali: pocinkovani čelik
sigurnosno staklo
aluminijum
Ostalo: poštanske pregrade
bankomat
vendomat, reklamne vitrine

Reference