by NenadEM NenadEM

Za potrebe našeg partnera u Kazakhstanu, EUROmodul je dizajnirao i proizveo vakumsku javnu sanitariju za grad Astana. Javni WC ima dva odvojena korisnička prostora; muški / ženski i korisnički prostor za osobe sa invaliditetom.

Obe kabine su opremljene „Euromodul“ inovativnim sistemom za grejanje i ventilaciju, sa naglaskom na ponovnu upotrebu već zagrejanog vazduha. Inovativno rešenje omogućuje korišćenje WC-a tokom ekstremno niskih temperatura vazduha do -30°C, dok unutrašnja temperatura kabina je minimalnih15°C.
Vakumski sistem, WC-sistem pruža mogućnost montaže sanitarije na mestima bez ikakvih priključaka za vodu, kanalizaciju pa pruža ogromne uštede vode, jer umesto klasičnih 7 litara ispiranje školjke vrši se sa samo 0.7 litara.

Sanitarija je opremljena modulom za naplatu ulaza koji prima novčanice i kovanice sa povratkom viška novca, unutrašnji korisnički prostori zaštićeni su od vandalizma.

Javna sanitarija „Essential“ biće izložena u periodu od 18. – 19.11.2014 godine na „HPF -Expo“ u Astani. Dizajn javne sanitarije potpisuje Karlo Babić, EUROmodul design studio CEO.