by NenadEM NenadEM

EUROmodul je proizveo i montirao kontejnere izrađene po meri kao modularne objekte za kancelarijsku namenu poznatog klijenta u Švajcarskoj. Prednje i bočne fasade su izrađene od aluminijumskih profila i sigurnosnog stakla u PREMIUM izradi. Ulazna vrata izrađena su od sigurnosnog stakla. Fabrički napravljene instalacije za dovod i odvod vode za mini kuhinju i potpuno opremljenu sanitariju sa protočnim bojlerom za toplu vodu.

Sklop objekata je napravljen od tri posebna objekta. Projektovan je, proizveden i opremljen u EUROmodul proizvodnom pogonu, transportovan i instaliran na  licu mesta. Montaža na lokaciji podrazumevala je pozicioniranje na pripremljeni betonski temelj, izravnavanje i spajanje na elektroinstalaciju. Objekat je povezan i učvršćen. Spojevi su napravljeni vodonepropusno u skladfu sa pravilima struke.

Izolacija je uvedena prema uputstvima kupca na krovu, podu, zidu kao i na staklenim površinama. Izolacijski i konstrukcijski materijali pomno su izabrani u skladu sa statičkim proračunom i karakteristikama lokacije na kojoj se objekt postavlja.

Pitanje Grejanja i hlađenja unutrašnjosti objekta rešeno je sa klima uređajem – inverterom. Spoljna jedinica AC uređaja smeštena je u sklopu objekta.

Za potrebe ove zahtevne i brze serijske proizvodnje u vreme kada većina ostalih proizvođača i kooperanata ne radi ili je zatvorena, EUROmodul je dodatno proširio svoj proizvodno – skladišni prostor kako bi se proizvodnja za ovaj projekat vršila paralelno sa ostalim ugovorenim poslovima koje EUROmodul višemesečno isporučuje – studentski kompleks zgrada za Berlin, proizvodnja za Švajcarsku, proizvodne linije za Rusiju i Kazahstan.