by NenadEM NenadEM

EUROmodul je projektovao i proizveo montažni objekat po meri za potrebe apoteke u poliklinici Winterthur. Modularni objekt se sastoji od EUROmodul EUROSTANDARD kontejnera sa dimenzijama 7,4m x 2,45m proizvedenih u skladu sa zahtevima i specifikacijom kupca. Objekat je montiran u celinu na podkonstrukciji izrađenoj od čeličnih profila ukupnih dimenzija 15m x 11,2m (168m) i toplotne izolacije PU120mm.

Električne instalacije urađene su u skladu sa švajcarskim propisima i standardima. Unutrašnja rasvjeta se sastoji od LED ugradnih rasvetnih tjela sa skrivenim električnim instalacijama. Svetlo u slučaju opasnosti na izlaznim vratima je urađeno u skladu s propisima u slučaju nestanka struje. Grejanje i hlađenje se vrši u inverter klima uređajima, dok su spoljašnje AC jedinice montirane na EUROmodul čelične nosače, praškasto obojene u RAL boju kontejnera.

Stop montažnog objekta je opremljen gips pločama sa sustavom za smanjenje razine buk. Aluminiski prozori sa roletama opremljeni sa automatskim električnim sjenilima sa tri pozicije nivoa + automatski senzor za kišu i vjetar sa radio kontrolerom.

Stepenice i platforme (širine 1200mm) su napravljene od toplo pocinkovanih čeličnih segmenata i vijčano spojeni na lokaciji, dok su ograde proizvedene od nerđajućeg čelika AISI 304, .

Sekundarni krov montažnog objekta je napravljen od 8 segmenata koji se na lokaciji povezuju u celinu. Nadstrešnice za prolaznike koje su montirane iznad platofrmi, izrađene su od pocinkovanog koriguiranog lima a služe kao zaštita od nepovoljnih vremenskih uslova.

EUROmodul poseduje potrebni know-how u projektovanju i prozivodnji stambenih kontejnera i montažnih objekata visoke klase u skladu sa specifikacijom i zahtevima kupaca u visoko razvijenim zemaljama EU i SAD-a.