Projektovali smo, proizveli i montirali za potrebe jednog od najvećih i najpoznatijih trgovačkih lanaca na Svetu – IKEA na lokaciji u Švajcarskoj kompleks od 38 objekata izrađenih po meri (custom made) u skladu zahtevima i specifikaciji klijenta. Objekti se sastoje od prizemlja i prvog sprata. Na sprat vode dva para stepenica. Glavno stepenište je u sklopu kompleksa, natkriveno, zatvoreno i izolovano, dok je drugo, zadnje stepeniste, otvoreno, spoljno.

Kontejnerski sklop napravljen na dva sprata

Prizemlje se sastoji od 19 kontejnera od kojih svaki ima dimenzije 6,0 x 3,0 metara. Prvi sprat se takođe sastoji od 19 kontejnera dimenzija 6,0 x 3,0 metara.

Kompleks se sastoji od sanitarnog prostora, tehničke sobe, sobe za sastanke i povezane prostorije.

Proizvodnja je izvršena u proizvodnoj fabrici EUROmodula u Hrvatskoj, transport i montaža (vangabaritani prevoz uz pratnju) vršen je u našoj režiji kao i montaža na licu mesta. Montaža je bila posebno zahtevna i uključivala je angažovanje specijalnih dizalica velike snage i dužine krana.

Sigurnosne karakteristike kontejnerskog sklopa

Oprema modularnog objekta sastoji se od aluminijumskih vrata sa troslojnim staklom obostrano VSG (sigurnosno staklo) sa elektronskim panik sklopom i nadzorom ulaza. Prozori su od PVC-a, sa vanjskim žaluzinama i ručnim upravljanjem.

Sva elektroinstalacija napravljena je u skladu sa lokalnim Švajcarskim propisima i normama.
Objekti posjeduju klimatizere sa inverterima.
Rasvetu čine LED stropne lampe u svim prostorijama. Panik rasveta za sigurnosne izlaze izvedena je u skladu sa propisima u slučaju nestanka struje.