technical containers

EUROmodul tehnički kontejneri

Euromodul Tehnički kontejneri su projektovani i opremljeni kao bezbedna spoljna skloništa za opremu različitih primena.

Projektujemo i proizvodimo tehničke kontejnere dimenziono prilagođene zahtevima klijenta. Naši kontejneri su izolovani materijalimo koji garantuju potreban temperaturni opseg i  da bismo obezbedili sigurnost od požara.

Prilikom projektovanja uvek se uzimaju u obzir uslovi životne sredine ma lokaciji upotrebe. Shodno tome, obrađujemo čelik za višegodišnju zaštitu od korozije.

Za održavanje potrebnog temperaturnog opsega unutar skloništa ugrađujemo HVAC sistem. Pored toga ugrađujemo kompletne sisteme za detekciju dima i gašenje požara. Daljinsko upravljanje skloništem i pristup mu je moguć uz pomoć integrosanog sistema kontrole i nadzora.

Kompletna struktura kontejnera je ojačana da izdrži težinu opreme. Dodatno, eksterijer skloništa može biti opremljen antivandal fasadom po zahtevu klijenta.

Namena tehničkih kontejnera

Euromodul ima dugogodišnje iskustvo u projektovanju i proizvodnji specijalnih tehničkih kontejnera namenjenih za:

 • Smeštaj niskonaponskih distributivnih uređaja
 • Sisteme kontrole saobraćaja
 • Za distributivne elektro sisteme
 • Praćenje proizvodnih procesa
 • Za utovarne terminale raznih tipova tereta

Na zahtev kupca isporučujemo i ugrađujemo:

 • električne instalacije (osvetljenje, utičnice, kutije sa osiguračima itd.)
 • sistemi klimatizacije
 • sistemi za dojavu i gašenje požara

Kontejnere možemo da opremimo razvodne ormarima, transformatorima i drugom elektro opremom po zahtevu.

Telekom tehnički kontejneri

Telekom kontejnere proizvodimo po meri kako bi ispunili specifične zahteve svakog projekta.

Telekomunikacioni kontejneri se koriste za bezbedno skladištenje elektronske i telekomunikacione opreme, opsluživanje fiksnih i mobilnih aplikacija kao što su GSM, televizijski signali, vazdušni, železnički ili drumski saobraćaj i jedinice za ispitivanje kvaliteta vazduha.

Sva naša skloništa su izgrađena tako da budu vodonepropusna i opremljena regulacijom unutrašnje temperature. Da bi se osigurala sigurnost, spoljašnjost je dizajnirana da bude antivandalna, sa vratima koja ispunjavaju RC2 ili RC3 bezbednosne standarde. U zavisnosti od specifičnih uslova životne sredine svake lokacije, određujemo potreban nivo antikorozivne zaštite.

Tehnički kontejneri za smeštaj opreme za tretman vode

Projektujemo i proizvodimo specijalne tehničke kontejnere za smeštaj opreme za tretman vode:

 • Kontejneri za ispitivanje vode
 • Mobilno postrojenje za prečišćavanje vode
 • Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda
 • Kontejnerski sistem za elektrolizu vode
 • Kontejnerski sistemi vodonika
 • Pregled monitoringa vode
 • Kontejnere za smeštaj tankova za pitku vodu
 • Monitoring nafte i gasa

Specijalni kontejneri za skladištenje zapaljivih tečnosti

U skladu sa lokalnim propisima o zaštiti od požara i zaštiti životne sredine, sve zapaljive ili opasne tečnosti moraju se čuvati u odgovarajućim skloništima.

To znači da skladište zapaljivih tečnosti treba da bude postavljeno u za to predviđena skloništa. EUROmodul kontejneri predstavljaju idealna rešenja za ovo, jer su fleksibilni i prilagodljivi.

Ukoliko je potrebno temperaturno regulisati materijale, ugrađujemo odgovarajući HVAC sistem. Međutim, u većini slučajeva električna instalacija u kontejneru mora imati ATEKS zaštitu.

Unutrašnji prostor za skladištenje je dizajniran da maksimizira raspoloživi prostor.

Podna konstrukcija ima rezervoar za zaštitu životne sredine. Ovo omogućava skladištenje da ispuni propise koji se tiču životne sredine.

Modularni kontejnerski centri podataka

EUROmodul projektuje i proizvodi modularne i kontejnerske centre podataka po meri kako bi klijentima pružio rešenja po principu „ključ u ruke“. Nivo opremljenosti zavisi od zahteva projekta. Neki klijenti su sistemi integratori – stoga im je potreban samo prazan modul kontejnera. Dodatno, klijenti opremaju kontejnere ostatkom opreme.

U poslednjih nekoliko godina sa daljim širenjem mreže i IT industrije, Modularni data centar postaje sve šire primenjeno rešenje. Modularni sistemi se sastoje od posebno dizajniranih modula i komponenti

EUROmodul data centri pružaju efikasno korišćenje energije i ekološki pristup proširenju i infrastrukturi.

Kontejneri za skladištenje

Naši specijalni skladišni kontejneri su dizajnirani da omoguće brz i jednostavno rešenje za skladištenje svih vrsta robe i materijhala bilo u vašoj fabrici ili postojećem skladišnom prostoru.

Našim klijentima nudimo standardizovana rešenja za brzu implementaciju. Alternativno, klijenti mogu naručiti skladišta po meri na osnovu individualnih zahteva.

Nudimo i druge prilagođene dimenzije na zahtev.

Kontejneri imaju izolaciju koja obezbeđuje sigurnost i stabilnost uslova okoline za materijale. Možemo da obezbedimo HVAC sistem i prateću dodatnu opremu kako bismo obezbedili odgovarajući temperaturni opseg unutar kontejnera. Kao deo standardne opreme nudimo dupla vrata za lak pristup unutrašnjosti i mogućnost manipulacije teretom unutar kontejnera. Pored toga, utovarna rampa je takođe deo opreme.

NAŠA REŠENJA