EUROmodul je projektovao, proizveo i montirao objekat koji se sastoji od 18 Eurostandard modula sa toplotnom izolacijom koja module svrstava u niskoenergetski razred. Spoljni zidovi, pod i krov je obložen PU panelom 120mm (U=0,18W/m2K), dok su pregradni zidovi od Knauf sistema W112. WC i tuš kabine su napravljene od HPL-a. Podovi sanitarija i vešeraja su obloženi protivkliznim vodootpornim PVC-om.

18 niskoenergetskih EUROmodul Eurostandard modula sa sekundarnim krovom
Kompleks je ukupnih gabarita 22,0 x 13,1 metar sa nadstrešnicom 2,4 x 2,4 metra koja štiti ulazna vrata od vremenskih nepogoda. Centralno je postavljen hodnik sa levo i desno orijentisanim sobama i sanitarijama. Izvedeni sekundarni krov ima nagib od 2%.

Izrada za žene koje su pretrpele Porodično nasilje

U kuhinju je ugrađena sva oprema uključujući i zidni aspirator. Prozori su sa koeficijentom prolaska topline U=1,0W/m2K, a kao zaštita od sunca služe Spoljni venecijaneri. Po završetku objekta na njega će se postaviti sekundarni krov sa žlebom i olucima za odvod kišne vode. Iznad glavnog ulaza će se postaviti nadstrešnica dimenzija 2,4×2,4m sa polikarbonatom u padu i kontrolisanim odvodom kišne vode kroz stubove. Jedan modul služi kao tehnička prostorija u koji ulaze sve instalacije i dalje se granaju po celom objektu, kao što su instalacija vode, struje, telefona i grejanja. U objekat je ugrađena i panik rasveta.