Za klijenta iz Štutgarta izgradili smo, prema posebnim zahtevima, tehnički kontejner u koji će se smestiti razna rashladna oprema (agregati, klime, ventilacije…).

Dimenzije kontejnera su 7300 x 2800 x 3500 mm, sa izolacijom od mineralne vune, unutrašnjim i spoljnim oblogama od metalnih kaseta (unutra RAL 7035, vani RAL 9005). Radi velike težine opreme koja će se instalirati u kontejner, pod je pomoću dodatnih ploča i podnih profila ojačan na nosivost do 6000 t/m2.

Unutrašnjost kontejnera (pod/strop/zidovi) obložena je metalnim kasetama i rebrastim limom, a spoljna obloga kontejnera (pod/krov/zid) izvedena je od lima i metalnih kaseta – bojeno u RAL prema želji kupca.

Također, ugrađena je elektroinstalacija, kao što je CEE spoljni strujni priključak, razvodna ploča sa osiguračima i rasveta, a otvori i ventilacione rešetke izvedene su prema zahtevu kupca. Težina samog kontejnera iznosi oko sedam tona, a ukupna težina sa opremom je 19 tona.

Gotov i opremljen kontejner je podignut na vrh zgrade u Štutgartu pomoću M30 očnih vijaka i postavljen na već unapred pripremljene temelje.