EUROmodul je u saradnji sa gradom Astanom projektovao i proizveo prototip toplog autobuskog stajališta sa ciljem unapređenja infrastrukture Kazahstanske prestonice. Postavljanje toplih autobuskih stajališta predstavlja nepohodan uslov za funkcinosanje gradskog saobraćaja u Astani, zbog izuzetno surovih klimatskih uslova. Tokom zime, temperature se spuštaju i do -50° C.

Nakon zajedničkog rada na razvoju koncepta i arhitektonskog rešenja EUROmodul je izradio projekat i prototip. Ovakvo stajalište predstavlja nov proizvod namenjem i drugim tržištima u hadnim klimatskim područjima.

Stajalište se sastoji od tri celine: topli (zatvoreni) deo stajališta, kiosk za prodaju sitnih proizvoda, otvoreni deo stajališta.

Krov, pod i zidovi toplog dela stajališta su izolovani prirodnim materijalima koji imaju viskoke prerformanse u pogledu protiv-požarne zaštite. Tokom zime stajalište se greje sa inverterskim klima uređajem uz dodatnu pomoć vazdušne zavese. U toku leta, zatvoreni deo stajališta se rashlađuje i tako pruža pun komfor korisnicima tokom čitave godine. Stajalište je opremljeno sa 3 reklamne vitirine tipa „City Light 801“ koje omogućavaju dodatnu informisanost putnika i prolaznika, kao i oglasni prostor koji predstavlja dodatni izvor zarade za grad. Pored toga, stajalište je opremljeno klupama, aluminijumskom vitrinom za obaveštavanje putnika o redu vožnje i sl, kao i posudom za otpadke.

U kiosk za prodaju sitne robe se ulazi kroz poseban ulaz sa zadnje strane stajališta. Kupovina se može obavljati i kroz šalter koji deli zatvoreni deo stajališta i kiosk. Otvoreni deo stajališta omogućava zaštitu putnika od kiše i vetra. Ukupan estetski utisak i dobru atmosferu omogućava i savremena LED rasveta.