EUROmodul je realizovao izgradnju prvog od ukupno tri ugovrena objakta za smeštaj studenata u Berlinu ukupnepovršine 12.000m2 sa 392 modula dimenzija 12,0 x 2.4 x 3,0 m. Ovo je prvi projekat takve vrste proizveden na domaćem tržištu za potrebe investitora iz Nemačke.

12.000 m2 stambene površine

Studentsko naselje je smešteno u jugoistočnom delu Berlina korisne stambene površine od cca 12.000 m2. Sastoji se od 3 objekta sa po četiri sprata, što je ukupno 392 modula površine 30 m2 trajnog karaktera koji će EUROmodul proizvesti, isporučiti i montirati. Moduli se proizvode u fabrici EUROmodul u Novoj Pazovi.

Objekti se izgrađuju od specijalnog KORTEN čelika, što podstiče dugotrajnost i atraktivan izgled. Hemijski obrađen čelik KORTEN stvara patinu na površini koja služi kao prirodna zaštita od korozije pa ga čini dugotrajnijim. Elementi i oprema koji se ugrađuju biće izrađeni od visokokvalitetnih materijala u skladu sa strogim Nemačkim standardima i zakonima koje važe za novogradnju – zaštita od požara, visina buke, toplotna izolacija, ušteda energije po EU standardima.

Projektovanje i KNOW-HOW

Projektovanje je započeto u 9 mesecu 2014. god. kada je i potpisan predugovor, a dozvola za montažu prvog objekta uručena nam je krajem januara 2015. što svedoči o prilagožavanju zahteva investitora ali i o brzini projektovanja EUROmodul sistema modularne gradnje – montažnih objekata.