EUROmodul je započeo proizvodnju za sveukupno ponuđenu količinu od 151 modula za montažne objekte za Nemačku nakon potpisivanja ugovora sa najvećom Nemačkom i jednom od vodećih svetskih firmi koja se bavi iznajmljivanjem, servisiranjem i prodajom prefabrikovanih objekata i sanitarija.

Zahtevni rokovi isporuke

U vrlo zahtevnim rokovima isporuke organizovana je i započeta proizvodnja tokom avgusta meseca za sveukupnu ponuđenu količinu od 151 modula za objekte koji se sastoje od sklopa – kompleksa kontejnera smeštajnih, kancelarijskih i sanitarnih objekata.

151 objekat – 2.175 m2

Kontejneri su standardnih transportnih dimenzija, dužina x šurina = 6058 x 2438 mm, ukupne visine 2815 mm i unutarnje visine 2500 mm. Konstrukcija je napravljena od pocinkovanog čelika, izolacija uključuje panele od mineralne vune, od 100 i 150 mm.

Pod i krov su bojeni u korporativnu boju naručioca, a paneli i stubovi u belu boju. Kancelarijski i smeštajni objekti rade se i isporučuju sa vratima, prozorima, pregradama i montiranom strujom i rasvetom. Sanitarni objekti se sastoje od ulaznog predprostora, tuševa, bojlera, umivaonika, WC kabina i pisoara sa propratnim elementima i opremom.

Projektovanje i KNOW-HOW

Elementi i oprema koji se ugrađuju biće izrađeni od visokokvalitetnih materijala u skladu sa strogim Nemačkim standardima i zakonima. Inženjering je kooperacija EUROmodulovih fabrika dok će se sama proizvodnja vršiti u jednoj od EUROmodulovih fabrika u Srbiji.

Za potrebe ove zahtevne i brze serijske proizvodnje u vreme kada većina ostalih proizvođača i kooperanata ne radi ili je zatvorena, EUROmodul je dodatno proširio svoj proizvodno – skladišni prostor kako bi se proizvodnja za ovaj projekat vršila paralelno sa ostalim ugovorenim poslovima koje EUROmodul višemesečno isporučuje – studentski kompleks zgrada za Berlin, proizvodnja za Švajcarsku, proizvodne linije za Rusiju i Kazahstan.

Ovim projektom EUROmodul se dodatno pozicionirao kao vodeći projektno – inženjersko – proizvodni subjekat u sferi prefabrikovanih, montažnih i kontejenerskih objekata.